El Col·legi col·labora en el programa de la promoció de la tecnologia, enginyeries i matemàtiques de l'Escola Politècnica Superior de la UIB

8 de octubre de 2021

posts/2021/10/08/coeiib_eps_H00HIqc.png

El COEIIB col·labora en el Programa de promoció de la tecnologia, enginyeria i matemàtiques de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de les Illes Balears (UIB), mitjançant la firma d'un conveni de col·laboració.

Segons les dades del Ministerio de Universidades i del Ministerio de Ciencia e Innovación, en aquests darrers 10 anys, Espanya ha perdut un de cada quatre estudiants d'enginyeria mentre que la demanda d'aquests professionals no fa més que augmentar.

A les Illes Balears, a més, aquest dèficit es veu agreujat per ser una de les comunitats autònomes amb un menor percentatge d'alumnes que accedeix a la Universitat i, per tant, el nombre d'enginyers que es graduen cada any és insuficient per cobrir la oferta d'ocupació existent.

Per aquest motiu, l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de les Illes Balears du a terme, des del 2016, aquest Programa de promoció de la tecnologia, enginyeria i matemàtiques amb l'objectiu de fomentar les vocacions en aquests sectors mitjançant activitats en els centres de secundària públics, concertats i privats.

Les activitats que es duran a terme són les següents:

Aquests anys, el programa ha comptat amb la col·laboració de moltes empreses privades i dels diferents Col·legis Professionals dels sectors associats.

Per aquest motiu, el Col·legi considera, sent la l'enginyeria en informàtica un dels sectors preferentment afectats, que la signatura d'aquest conveni de col·laboració aconseguirà fomentar la nostra professió.

Filtre per categories